Pages Menu
Warning: Illegal string offset 'rss' in /web/gameoffashion/gameoffashion.com/wp-content/themes/Lucid/header.php on line 67

Warning: Illegal string offset 'facebook' in /web/gameoffashion/gameoffashion.com/wp-content/themes/Lucid/header.php on line 68

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /web/gameoffashion/gameoffashion.com/wp-content/themes/Lucid/header.php on line 72
Categories Menu

Posted by on júl 22, 2013 in About

Kiss Olga, PhD

Kiss Olga

  • Kiss Olga, PhD, szerkesztő
  • a Budapesti Corvinus Egyetem oktatója, filozófus, tanácsadó, coach

“Bölcsész, természettudományi és műszaki-gazadaságtudományi diplomával egyaránt rendelkezem. Mindig érdekelt a különböző tudásterületek integrációjának lehetősége. A divat egy ilyen találkozási ponton helyezkedik el. Így lettem – a családi hagyományt is követve – a Luan by Lucia divatház külsős rendszerfejlesztési tanácsadója.

A divat története számomra nemcsak a szabásvonalak fejlődése, az anyagtechnológia, a festékgyártás és a kereskedelmi hálózatok leképezése. Mindig hordoz valamit a korszellemből, és ez összeköti a kultúra minden más aspektusával, a festészettel, a zenével, az irodalommal, és a filozófiával.

A divat – éppúgy, mint minden más körülöttünk – változik, és mi önmagunkat ebben a változásban igyekszünk mindig újra megtalálni, újraalkotni. A változásban megőrizni identitásunkat nem könnyű feladat.

Ami a divatban igazán lenyűgöz, az a varázslat. A ruha, amit hordunk – akár észrevesszük, akár nem – átalakít. A szabástól függően korlátozza vagy felszabadítja mozgásunkat, átalakítja világ felé mutatott formánkat. Színeket választunk, amelyek erősíthetik vagy gyengíthetik kifelé sugárzott energiáinkat, és az anyag minősége meghatározza az érzést, amelyet a ruha kelt, amikor a bőrünkhöz ér.

Ez pedig egy újabb találkozási pont: a coaching folyamatban ugyanilyen varázslat rejlik. Coachként abban segítem ügyfeleimet, hogy gyorsabban, könnyebben elérjék céljaikat. Vágyaink teljesítése elé nagyon gyakran mi magunk építjük a legnagyobb akadályokat. Ahogy a stylist, úgy a coach is csak arra tud támaszkodni, ami adott. A személyi stylist számára az ügyfél testalkata az adottság, a coach számára pedig a személyisége, a múltja, az eddig elért eredményei. Coachként ügyfeleimmel olyan archimedesi pontot keresek, ahonnan ezek az akadályok lebonthatók, s elindulhat életükben az általuk megálmodott pozitív változás.”

A filozófia ehhez a folyamat megértését adja: Mi történik akkor, amikor átalakulunk akár kívül, akár belül? Mi adja identitásunkat a változásban? Mivel őrizhetjük meg integritásunkat a változás folyamán?
Főleg akkor érezzük e kérdések súlyát, amikor az élet kényszerít a változásra. Ám akkor is szembesülünk velük, ha a változás a szívünkből jön, csak éppen “fel kell nőnünk hozzá”.

Post a Reply