Pages Menu
RssFacebook
Categories Menu

About

A The Game of Fashion az értelem és érzelem szerelemgyermeke. Egy közösségi blog, ami a divat üzleti vonulatait hivatott vizsgálni a szakma iránt elkötelezett szerkesztők által. Információt gyűjtünk a nagyvilágból, tapasztalunk, értékelünk és javasolunk…Célunk, hogy ezzel olyat adjunk, amit eddig még nem kaptatok.

Sümeghy Claudia

Posted by on 20:39 in About | 0 comments

smeghy claudia fot

Sümeghy Claudia, főszerkesztő

A Budapesti Corvinus Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok szakán szerzett mesterdiplomát, majd ezt követően a Modart Művészeti és Divatiskola divatmenedzser képzését végezte el.

2006 óta dolgozik egy német független pénzügyi tanácsadó cégnél, jelenleg területi igazgatóként. S. Hegyi Lucia lányaként a Luan by Lucia divatház falai közt nőtt fel, így 2011 óta a családi vállalkozás vezetésében is részt vesz.

A Lucia Divatakadémia ügyvezetője, nevéhez fűződik az intézmény Fashion Business Workshop-sorozatának létrehozása. Szakmai tapasztalatait a vállakozás-vezetés, pénzügy, sales és divatmenedzsment területén szerezte.

“Ha minden, a hazai divatszakmában dolgozó szakember –  legyen az tervező, stylist, divatmenedzser – csupán heti 2-3 órát töltene külföldi divathírportálok, fashion business blogok olvasásával, az úgynevezett “magyar divat” sokkal előrébb tartana. Talán irreális ilyet remélni, hiszen a cikkek sokaknak bonyolultnak tűnhetnek, van akinek magával a nyelvvel is meggyűlik a baja, de pont ez okozza a számos rövid életű divatmárka születését, a rossz gazdasági döntéseket és a nem tudásból eredő pénz- és időveszteséget. A Game of Fashion blog azzal a céllal jött létre, hogy gyakorlatias, rögtön alkalmazható üzleti tudást adjon az induló divatvállalkozásoknak, a külföldi és hazai divatiparban végbemenő folyamatokról, fontos hírekről tájékoztatást nyújtson és konstruktívan értékelje a hazai divateseményeket, üzleti gyakorlatokat. Mert mi hiszünk a magyar divat nemzetközi létjogosultságában, mert hiszünk Bennetek!”

 

Kiss Olga, PhD

Posted by on 11:49 in About | 0 comments

Kiss Olga

  • Kiss Olga, PhD, szerkesztő
  • a Budapesti Corvinus Egyetem oktatója, filozófus, tanácsadó, coach

“Bölcsész, természettudományi és műszaki-gazadaságtudományi diplomával egyaránt rendelkezem. Mindig érdekelt a különböző tudásterületek integrációjának lehetősége. A divat egy ilyen találkozási ponton helyezkedik el. Így lettem – a családi hagyományt is követve – a Luan by Lucia divatház külsős rendszerfejlesztési tanácsadója.

A divat története számomra nemcsak a szabásvonalak fejlődése, az anyagtechnológia, a festékgyártás és a kereskedelmi hálózatok leképezése. Mindig hordoz valamit a korszellemből, és ez összeköti a kultúra minden más aspektusával, a festészettel, a zenével, az irodalommal, és a filozófiával.

A divat – éppúgy, mint minden más körülöttünk – változik, és mi önmagunkat ebben a változásban igyekszünk mindig újra megtalálni, újraalkotni. A változásban megőrizni identitásunkat nem könnyű feladat.

Ami a divatban igazán lenyűgöz, az a varázslat. A ruha, amit hordunk – akár észrevesszük, akár nem – átalakít. A szabástól függően korlátozza vagy felszabadítja mozgásunkat, átalakítja világ felé mutatott formánkat. Színeket választunk, amelyek erősíthetik vagy gyengíthetik kifelé sugárzott energiáinkat, és az anyag minősége meghatározza az érzést, amelyet a ruha kelt, amikor a bőrünkhöz ér.

Ez pedig egy újabb találkozási pont: a coaching folyamatban ugyanilyen varázslat rejlik. Coachként abban segítem ügyfeleimet, hogy gyorsabban, könnyebben elérjék céljaikat. Vágyaink teljesítése elé nagyon gyakran mi magunk építjük a legnagyobb akadályokat. Ahogy a stylist, úgy a coach is csak arra tud támaszkodni, ami adott. A személyi stylist számára az ügyfél testalkata az adottság, a coach számára pedig a személyisége, a múltja, az eddig elért eredményei. Coachként ügyfeleimmel olyan archimedesi pontot keresek, ahonnan ezek az akadályok lebonthatók, s elindulhat életükben az általuk megálmodott pozitív változás.”

A filozófia ehhez a folyamat megértését adja: Mi történik akkor, amikor átalakulunk akár kívül, akár belül? Mi adja identitásunkat a változásban? Mivel őrizhetjük meg integritásunkat a változás folyamán?
Főleg akkor érezzük e kérdések súlyát, amikor az élet kényszerít a változásra. Ám akkor is szembesülünk velük, ha a változás a szívünkből jön, csak éppen “fel kell nőnünk hozzá”.

Laurinyecz Andrea

Posted by on 12:02 in About | 0 comments

_DSC0838 (2)Laurinyecz Andrea, szerkesztő

“Közgazdász diplomám és a kreativitás utáni vágyam kölcsönhatása révén szívesen foglalkozom a divatipar menedzsment kérdéseivel.

Annak ellenére, hogy már gyerekkoromban tapintható volt kreatív vénám, én eldöntöttem, üzletasszony leszek. Tíz évvel később már a Corvinus Egyetem Vezetés és szervezés MSc diplomájával a kezemben a kreativitás utáni vágyam újraéledt, és szabadidőmben rajzolni, varrni, szabásmintát szerkeszteni tanultam. Bár a hirtelen fellángolások nálam hamar ki is alszanak, ez a szenvedély azóta is tart.

Belekóstolva ebbe a világba egyre inkább foglalkoztat, hogy hogyan lehet a kreativitást és így a divattervezést is egy jól működő vállalkozássá fejleszteni, milyen jellegzetes menedzsment képességeket kíván, hogyan működik az ipar, mitől fut be egy márka, és miért akad meg egy másik. Különösen érdekelnek a divatipar környezeti és társadalmi fenntarthatóságát érintő kérdések, és őszintén remélem, hogy az ebben rejlő ellentmondásokat feloldva az ipar ebbe az irányba fog elmozdulni.

Az elmúlt pár évben volt alkalmam multinacionális vállalatoknál, valamint KKV szektorban B2B marketing területen is tapasztalatot szerezni, jelenleg pedig a J.PRESS fehérnemű márka marketingeseként dolgozom. Remélem, hogy az üzleti világból hozott szakmai tapasztalatom és a divatipari tájékozottságom által hasznos ötleteket, gyakorlati tanácsokat és inspiráló gondolatokat tudok a blogon megosztani Veled, ami hozzásegít majd ahhoz, hogy sikeres vállalkozást építs abból, amit igazán szeretsz.”